Evaluator imobiliar Alba Iulia

Aveti nevoie de serviciile unui evaluator imobiliar in Alba Iulia, iar un tarif cat mai avantajos este pe lista Dvs de prioritati?

Atunci puteti completa formularul de mai jos pentru a obtine cea mai buna oferta de la 5 profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Evaluari24! – Este rapid, este comod, si este complet gratuit! !

(*prin completarea formularului nu va angajati la nimic, ci doar solicitati o oferta de pret pentru un serviciu; daca oferta primita nu va satisface, aveti libertatea de a contacta oricand alti experti pentru alte cotatii)

Formular cerere de oferta

 

 

Obtineti rapid oferte pentru servicii de evaluari imobiliare in Alba Iulia

  • Faceti economie de energie, timp si bani
  • Oferte doar de la experti verificati
  • Ofertarea e complet gratuita
  • Obtineti un pret avantajos
  • E atat de simplu

Ce trebuie sa facem inainte sa ne viziteze un evaluator imobiliar

In perioada cand a luat hotararea sa scoata la vanzare un apartament, e benefic ca detinatorul sa acorde atentie marita acelor chestiuni pe care le va lua in calcul un evaluator imobiliar Alba Iulia pentru a realiza o estimare pt valoarea proprietatii.

O investitie bine facuta poate sa creasca pretul evaluat al unui apartament inclusiv cu cateva mii de euro. Exista o multime de chestiuni pe care un evaluator imobiliar le va include cand face evaluarea unei locuinte.

In acest fel, expertul va face o analiza a calitatii si starii constructiei, finisajelor si imbunatatirilor interioare, si a celor exterioare, iar daca discutam despre gradini, despre prezenta unui garaj ori unui loc de parcare, ba chiar si despre costul lunar pentru mentenanta proprietatii respective. Si starea spatiilor comune, curatenia si imbunatatirile, in special atunci cand discutia este despre blocuri, vor fi luate in calcul de catre specialistul ales.

In situatia evaluarii, principalul aspect avut in vedere e partea juridica, documentatia. Cu privire la deficientele care cad in sarcina detinatorului sa le rezolve atunci cand solicita o evaluare realizata asupra apartamentului, ele tin de aspectul respectivei locuinte.

Respectivul imobil va fi curatat, va trebui sa se realizeze izolatia termica, insa sa se aplice si geamuri termopan, unde e posibil. Un evaluator imobiliar observa mai ales umezeala si peretele innegrit. Insa nici investitiile foarte mari nu sunt indicate. Astfel, nu trebuie sa se cheltuie in aceste imbunatatiri o cifra ce nu s-ar putea amortiza prin vanzarea locuintei.

La determinarea valorii unei locuinte sunt importante zona, dar si amplasamentul ori vecinatatile ei. Evaluatorii imobiliari vor fi interesati de atat gradul de poluare al zonei, nivelul de zgomot, accesul si infrastructura, insa si distanta fata de scoli si facultati, centre comerciale, parcuri, statii de mijloace ale transportului in comun si asa mai departe. Inclusiv unele proiecte neterminate ar putea sa influenteze si ele valoarea unei locuinte. Un market care se construieste in zona va ridica pretul de vanzare, in acelasi fel in care constructia unui bloc inalt chiar langa o vila care este scoasa la vanzare ii poate trage in jos dramatic valoarea.

Intr-o prima faza, detinatorul va prezenta expertului evaluator imobiliar documentele care demonstreaza dreptul sau asupra proprietatii. Prin urmare, e nevoie de documentele de proprietate in original ale imobilului care se vinde, dar si documentatia cadastrala (cadastrul este registrul care contine toate lucrarile tehnice pentru a identifica, delimita, masura si reprezenta grafic suprafetele imobilului in discutie). In acelasi timp, trebuie facuta intabularea imobilului pe numele vanzatorului actual (o inscriere definitiva in cartea funciara a respectivului drept de proprietate – registrul oficial unde se inventariaza bunurile materiale imobile dar si proprietatile de pamant individuale aflate intr-o regiune, mentionandu-se numele proprietarului, dar si suprafata terenului/imobilului si vecinatatile sale).

Cand se discuta despre vile sau case, e necesara cartea tehnica a imobilului construit. Un ofiter de credit va face copii dupa toate aceste documente, le va stampila “conform cu originalul”, apoi le va depune la dosarul evaluarii. Apoi se realizeaza o programare la un evaluator imobiliar care consulta actele, si care apoi va trece la o inspectie a imobilului la fata locului – ca sa urmareasca chestiuni ce tin atat de imobil, cat si de zona. Specialistul, in functie de fiecare banca in parte, poate fi intern ori poate fi unul extern. Au fost inregistrate situatii cand raportul evaluatorului imobiliar extern a fost validat doar printr-o re-evaluare a unui specialist propriu al bancii respective. Costurile procesului se situeaza undeva intre 80 si 200 euro, fiind legate de de pretul imobilului evaluat.

Acest proces trebuie realizat cand se se planifica a se contracta un credit cu ipoteca, sau pentru a se refinanta un credit imobiliar ceva mai vechi. Exista insa si contexte unde proprietarii pot apela direct la un evaluator imobiliar Alba Iulia ca sa afle valoarea cat mai exacta a locuintei lor, in situatii precum partaj, vanzare, dezmembrare.